تعرفه های اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی پکن را به خطر می اندازد
پایگاه خبری فولاد ایران- اتحادیه اروپا در پایان بالاترین تحقیقات خود که اروپا را متفرق کرده و پکن را به تلافی برانگیخته است، تصمیم گرفته تا تعرفه خودروهای الکتریکی ساخت چین را تا 45.3 درصد افزایش دهد.
کمی بیش از یک سال پس از آغاز تحقیقات ضد یارانهای، کمیسیون اروپا تعرفههای اضافی را از 7.8 درصد برای تسلا تا 35.3 درصد برای SAIC چین، علاوه بر تعرفه متداول 10 درصدی واردات خودرو اتحادیه اروپا تعیین خواهد کرد.
یك مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت که تعرفه های اضافی روز سه شنبه به طور رسمی تصویب شده است و از روز چهارشنبه اجرایی خواهند شد.
به گزارش فولاد ایران، کمیسیونی که بر سیاست تجاری اتحادیه اروپا نظارت می کند، گفته است که برای مقابله با آنچه که یارانه های ناعادلانه از جمله تامین مالی ترجیحی و کمک های مالی باتری و مواد خام با قیمت های پایین تر از بازار می گوید، تعرفه ها لازم است.
این سازمان می گوید ظرفیت تولید مازاد سه میلیون خودروی برقی چین در سال دو برابر بازار اتحادیه اروپا است. پکن تعرفههای اتحادیه اروپا را ملی گرایانه و آسیبرسان به روابط اتحادیه اروپا و چین و زنجیرههای تامین خودرو خوانده است و امسال تحقیقات خود را در مورد برخی واردات اتحادیه اروپا در اقدامی تلافیجویانه آشکارا آغاز کرده است.
خودروسازان اروپایی با هجوم خودروهای برقی ارزان قیمت رقبای چینی دست و پنجه نرم می کنند. کمیسیون تخمین می زند که سهم برندهای چینی از بازار اتحادیه اروپا از کمتر از 1 درصد در سال 2019 به 8 درصد رسیده است و می تواند در سال 2025 به 15 درصد برسد. این کمیسیون می گوید قیمت ها معمولاً 20 درصد کمتر از مدل های ساخت اتحادیه اروپا هستند.
موضع اتحادیه اروپا در قبال پکن در پنج سال گذشته سخت تر شده است. این کشور چین را به عنوان یک شریک بالقوه در برخی زمینه ها، اما همچنین به عنوان یک رقیب و رقیب سیستمی می بیند، اما اعضای اتحادیه اروپا در مورد تعرفه های خودروهای الکتریکی متحد نیستند.
آلمان، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا و تولیدکننده بزرگ خودرو، در رای گیری در اوایل ماه جاری با تعرفه ها مخالفت کرد که در آن 10 عضو اتحادیه اروپا از آنها حمایت کردند، 5 نفر رای مخالف و 12 نفر رای ممتنع دادند.
خودروسازان آلمانی به شدت از اقدامات اتحادیه اروپا انتقاد کردهاند، زیرا میدانند که افزایش احتمالی تعرفههای وارداتی چینی برای خودروهای بنزینی موتور بزرگ بیشترین ضربه را به آنها وارد میکند.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که هزاران کارگر آلمانی، از جمله خودروسازان، برای دستمزدهای بالاتر اعتصاب کردهاند.
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، گفت که اتحادیه اروپا به سمت «جنگ سرد اقتصادی» با چین پیش می رود. با این حال، انجمن خودروی PFA فرانسه از تعرفه ها استقبال کرده و افزوده است تا زمانی که تعرفه ها عادلانه باشد از تجارت آزاد حمایت می کند.
کمیسیون هشت دور مذاکره فنی با چین برای یافتن جایگزینی برای تعرفه ها انجام داده است و گفت که مذاکرات می تواند پس از اعمال تعرفه ها ادامه یابد.
دادههای انجمن خودروهای مسافری چین نشان می دهد در نه ماهه اول سال 2024، صادرات خودروهای برقی چین به اتحادیه اروپا 7 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است، اما در ماه آگوست و سپتامبر بیش از یک سوم افزایش یافته است.
منبع: CNBC