شرکت های اروپایی تحت فشار ظرفیت مازاد و رشد کندتر چین
پایگاه خبری فولاد ایران- بر اساس نظرسنجی که روز جمعه توسط اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین منتشر شد، کندی رشد و افزایش فشارهای مازاد بر ظرفیت تولید، کسب درآمد شرکتهای اروپایی را در چین دشوارتر کرده است.
به گفته کارلو دی آندریا، رئیس این بخش در کلانشهر شانگهای، اعضای تجاری حتی تاخیر در دریافت حقوق را گزارش کردند زیرا اجرای قراردادها نسبت به سال قبل دشوارتر شده است.
به گزارش فولاد ایران، رشد چین در سال های اخیر در بحبوحه تنش های ژئوپلیتیکی کند شده. رکود در بخش املاک و مستغلات، که پیوندهای نزدیکی با امور مالی دولت محلی دارد، اقتصاد را نیز تحت تأثیر قرار داده است. تنها 30 درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی اتاق اتحادیه اروپا گفتند که حاشیه سود آنها در چین بالاتر از میانگین جهانی شرکتشان است. این پایین ترین رقم در هشت سال گذشته است.
اقتصاد چین اکنون بسیار بزرگتر از سالهای 2015 و 2016 است. تنشهای تجاری با ایالات متحده نیز در سالهای اخیر تشدید شده و پکن برای تقویت خودکفایی فناوری، تولید خود را دو برابر کرده است.
ینس اسکلوند، رئیس اتاق اتحادیه اروپا گفت: «آنچه برای شرکتهای خارجی مهم است لزوماً یک رقم سرفصل تولید ناخالص داخلی، 5.3 درصد یا هر چیز دیگری نیست، بلکه ترکیب تولید ناخالص داخلی است. اگر یک رقم تولید ناخالص داخلی دارید که به دلیل سرمایه گذاری بیشتر در ظرفیت تولید در حال رشد است، این برای شرکت های خارجی خوب نیست. اما اگر تولید ناخالص داخلی دارید که به دلیل رشد تقاضای داخلی در حال رشد است، پس این چیز خوبی است.»
تاکید چین بر تولید، همراه با تقاضای متوسط داخلی، منجر به افزایش نگرانیهای جهانی در مورد کاهش تولید بیش از حد حاشیه سود شده است.
چین محدوده ای را که کسب و کارهای خارجی می توانند مالکیت یا فعالیت در صنایع خاصی داشته باشند، محدود کرده است. اسکلوند گفت: «آنچه در حال حاضر اتفاق میافتد این است که شرکتها شروع به درک برخی از این فشارهایی کردهاند که در بازار داخلی دیدهایم، چه رقابت، چه تقاضای پایینتر و شاید ماهیت دائمیتری به خود بگیرند. این چیزی است که شروع به تأثیرگذاری بر تصمیمات سرمایه گذاری و نحوه تفکر در مورد توسعه بازار محلی کرده است.»
منبع: CNBC