توسعه معادن در کشورهای حاشیه خلیج فارس
پایگاه خبری فولاد ایران– کشورهای حاشیه خلیج فارس که تشنه تنوع بخشیدن به اقتصاد خود فراتر از سوخت های فسیلی هستند، دلارهای نفتی را برای تامین امنیت مس، نیکل و سایر مواد معدنی مورد استفاده در خطوط انتقال برق، خودروهای الکتریکی و انرژی تجدیدپذیر هدایت می کنند. فراتر از امارات متحده عربی، عربستان سعودی است که می خواهد استخراج معدن تا سال 2035، 75 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور کمک کند.
عمان ساخت بزرگترین کارخانه فولاد سبز جهان را آغاز کرده است که قصد دارد از سنگ آهن کامرون استفاده کند، در حالی که اداره سرمایه گذاری قطر، صندوق ثروت دولتی این کشور غنی از گاز، اکنون دومین سهامدار بزرگ گلنکور است. این منطقه دارای پتانسیل عظیمی برای ایجاد یک صنعت معدنی بزرگ است.
به گزارش فولاد ایران، یک شرکت ناشناخته امارات متحده عربی سال گذشته قراردادی را برای معدن منعقد کرد که قبلاً متعلق به گلنکور بود، اما آگاهان صنعت هشدار میدهند که سرمایهگذاری خلیجفارس نیز با ریسک همراه است. با وجود این، واشنگتن از نقش رو به گسترش خلیج فارس در استخراج معادن برای کمک به شکستن انحصار پکن بر فرآوری مواد معدنی حیاتی استقبال کرده است. به گفته مدیران شرکتهای معدنی و خانههای تجاری، ایالات متحده به طور فعال سرمایهگذاری عربستان، امارات و قطر را در حوزههای قضایی پرمخاطرهتر، مانند جمهوری دموکراتیک کنگو، جایی که شرکتهای غربی برای ورود به آن تلاش میکنند، میانجیگری کرده است تا چین را از آن دور نگه دارد.
منبع: فایننشال تایمز