رشد شاخص پی ام آی چین و چشم انداز بازار کومودیتی ها
پایگاه خبری فولاد ایران– بازگشت شاخص کلیدی تولید چین به محدوده مثبت برای اولین بار در شش ماه گذشته، این خوشبینی را برانگیخته که تقاضای کومودیتی ها از سوی بزرگترین خریدار منابع طبیعی جهان در حال افزایش است. شاخص رسمی مدیران خرید (پی ام آی) از 49.1 در فوریه به 50.8 در ماه مارس افزایش یافت و به بالاترین سطح از مارس 2023 رسید.
تولید صنایع بخشی کلیدی در اقتصاد چین و مرکز عمده تقاضا برای فلزاتی مانند مس و فولاد و همچنین انرژی مورد نیاز برای تولید کالاهاست است. رشد پی ام آی نشان می دهد اقتصاد چین پس از تلاش برای رشد در سال 2023 امسال نیز در حال افزایش است.
خرده فروشی و تولید کارخانه ها در دوره ژانویه تا فوریه به ترتیب 5.5 درصد و 7.0 درصد افزایش داشته، در حالی که صادرات در دو ماه اول سال 7.1 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت. با این حال، بخش املاک همچنان نگران کننده است، به طوری که فروش در ژانویه تا فوریه 20.5 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است که فقط کمی بهتر از 23.0 درصد کاهش ثبت شده در دسامبر بوده است.
با این حال، تصویر کلی این است که به نظر می رسد چرخ اقتصاد چین به حرکت افتاده و بسته های محرک اقتصادی ادامه دار احتمالاً این حرکت را تضمین می کند. با این حال در هر صورت، به نظر می رسد که واردات کالاهای اصلی پیشروی بهبود اقتصادی بوده است.
بر اساس داده های رسمی، واردات سنگ آهن چین در دو ماه اول سال 8.1 درصد افزایش یافته و به 209.45 میلیون تن رسیده است. به نظر می رسد این روند تا حد زیادی در ماه مارس ادامه داشته است. انتظار می رود واردات زغال سنگ حرارتی نیز به 29.67 میلیون تن برسد که بالاترین میزان در سه ماه گذشته و بالاتر از 28.62 میلیون تن مارس سال گذشته است.
به گزارش فولاد ایران، واردات گاز طبیعی مایع 6.62 میلیون تن پیشبینی میشود که از 5.79 میلیون تن در فوریه و از 5.43 میلیون در مارس 2023 بیشتر است. واردات نفت خام نیز 11.74 میلیون بشکه در روز تخمین زده شده که از 11.21 میلیون بشکه در روز در فوریه بالاتر بوده و بالاترین رقم از اکتبر تاکنون است.
این امکان وجود دارد که واردکنندگان کومودیتی ها در چین با پیش بینی تقاضای قویتر از سوی اقتصاد در حال بهبود خود تصمیم به خرید بیشتر داشته باشند، اما روند قیمتها نیز در این امر نقش خواهد داشت.
ممکن است بهبود اقتصادی چین منجر به واردات بیشتر کومودیتی ها شود، اما ممکن است قیمت همه آن ها به یک اندازه بالا نرود. کالاهایی که قیمتشان همچنان پایینتر است، مانند سنگ آهن و زغالسنگ حرارتی، ممکن است تقاضای قویتری نسبت به کالاهایی که قیمتهای آن ها بالاتر رفته، مانند نفت خام، تجربه نمایند.
منبع: mining.com
ترجمه: مونا تابان