فقیرترین کشورها در بدترین وضعیت مالی از سال 2006 تاکنون
پایگاه خبری فولاد ایران- بانک جهانی اعلام کرد 26 کشور از فقیرترین کشورهای جهان از سال 2006 تا کنون بیش از هر زمان دیگری در بدهی قرار دارند و به طور فزاینده ای در برابر بلایای طبیعی و سایر شوک ها آسیب پذیر هستند.
این وام دهنده مستقر در واشنگتن دی سی در گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد، گفت: «فقیرترین اقتصادها امروز بدتر از قبل از همه گیری کووید-19 هستند، حتی اگر بقیه جهان تا حد زیادی بهبود یافته باشند.»
بر اساس این گزارش، درآمد سرانه بین سالهای 2020 تا 2024 به دلیل کووید-19 و بحرانهای متعاقب آن به طور متوسط 14 درصد کاهش یافته است.
بانک جهانی گفت: “برای دستیابی به اهداف حیاتی توسعه، اقتصادها تا سال 2030 به سرمایه گذاری سالانه اضافی معادل 8 درصد تولید ناخالص داخلیGDP نیاز خواهند داشت که دو برابر میانگین سرمایه گذاری سالانه در دهه گذشته است.”
اما به گزارش فولاد ایران، علیرغم نیاز به کمک های بیشتر، کمک های رسمی توسعه خالص به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی به شدت کاهش یافته است و به کمترین میزان در 21 سال گذشته یعنی 7 درصد در سال 2022 رسیده است.
این گزارش همچنین نشان داد که اقتصادهای کم درآمد به مراتب بیشتر از سایر اقتصادهای در حال توسعه در معرض خطر بلایای طبیعی هستند.
به گفته بانک جهانی، بین سالهای 2011 تا 2023، بلایای طبیعی به طور متوسط سالانه 2 درصد تولید ناخالص داخلی زیانهای وارد کرده است که پنج برابر میانگین ضرر در کشورهای با درآمد متوسط به پایین است.
مطابق این گزارش، سازگاری با تغییرات آب و هوایی برای اقتصادهای کم درآمد پنج برابر گرانتر است و هزینه ای معادل 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی در سال دارد.
آیهان کوسه، معاون اقتصادی بانک جهانی، گفت که کشورهای کم درآمد می توانند برای کمک به خود اقداماتی انجام دهند، اما به کمک اقتصادهای ثروتمندتر نیز نیاز دارند.
منبع: الجزیره