الزامات مالی یک اقتصاد دیجیتالی پر رونق
پایگاه خبری فولاد ایران– بانک جهانی تخمین می زند که 1.4 میلیارد نفر در سراسر جهان حساب بانکی ندارند. این در حالی است که سیستم جهانی ارتباطات سیار GSMA تخمین می زند که 345 میلیون از 400 میلیون شرکت خرد در بازارهای نوظهور غیررسمی هستند، که نشان دهنده شکاف قابل توجهی در چشم انداز مالی جهانی است.
به گزارش فولاد ایران، این عدم دسترسی به منابع مالی یک مانع بزرگ به ویژه برای شهروندان و کارآفرینان خرد که رگ حیات اقتصادهای در حال توسعه هستند، ایجاد می کند. این افراد باعث توسعه، ایجاد فرصت های شغلی و اغلب بهبود کیفیت زندگی در جوامع خود می شوند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، شرکتهای کوچک و متوسط MSME، بیش از 70 درصد از اشتغال و 50 درصد از تولید ناخالص داخلی را در سراسر جهان تشکیل میدهند. بنابراین، دسترسی به منابع و ابزارهای مورد نیاز برای گسترش عملیات و مدیریت سفارشات محصولات بزرگتر و تقاضای فزاینده برای آنها ضروری است.
شرکتهای مخابراتی و فناوری برای تسریع در شمول مالی و ایجاد یک سیستم مالی عادلانهتر در موقعیت منحصر به فردی هستند. بنابراین، آنها مسئولیت مشترکی برای پر کردن شکاف دسترسی با استفاده از قدرتهای خود در زیرساختهای دیجیتال، اتصال شبکه، قابلیتهای فرامرزی و دسترسی به مشتری دارند.
در پاکستان، جایی که 79 درصد از جمعیت آن به خدمات مالی دسترسی ندارند، شرکت های فناوری در تلاش اند تا این وضعیت را تغییر دهند.
در مصر، e&Sovereign Fund of Egypt (TSFE) Erada Microfinance را راه اندازی کردند تا به شرکت های کوچک و متوسط دسترسی به طیف وسیعی از خدمات مالی را فراهم کند. Erada علاوه بر راه حل های پرداخت دیجیتال و تامین مالی خرد، در برنامه های آموزش مالی سرمایه گذاری می کند تا درک مشتریان از خدمات مالی را افزایش دهد و سواد دیجیتالی آنها را بهبود بخشد.
ایجاد اعتماد با جوامع برای موفقیت در شمول مالی دیجیتال حیاتی است. برای تقویت اعتماد، اتخاذ یک رویکرد محلی، برقراری ارتباط به زبان محلی و استفاده از اصطلاحات ساده ضروری است. قیمت گذاری شفاف، پشتیبانی قابل اعتماد و مشارکت با نهادهای محلی نیز بسیار مهم است. هدف واقعی از شمول مالی در توانایی آن برای توانمندسازی افراد و مشاغل، تقویت رشد اقتصادی، کاهش فقر و ارتقای برابری اجتماعی نهفته است. با بهرهگیری از زیرساختهای مخابراتی و بینش مشتری، محصولات مالی را میتوان متناسب با شرایط افراد در جوامع محروم طراحی کرد و یک اکوسیستم غنی از داده ایجاد کرد که به محصولات و خدمات مالی آینده اطلاعرسانی میکند. این مسیر متضمن پویایی در حال تکامل خدمات مالی است، جایی که راحتی، توانمندسازی و رشد اقتصادی برای بازنویسی قوانین گنجاندن، و در نهایت ایجاد آیندهای عادلانهتر و مرفهتر همگرا میشوند.
منبع: مجمع جهانی اقتصاد